Ərik; C, H, B, P, A vitaminləri ilə, dəmir, yod, fofor, kalium, maqnezium və s.kimi mikroelementlərlə zəngin tərkibə malikdir. Qan azlığı, hipertoniya, hiperxolesterinemiya, qəbizlik, aritmiya, bronxit və s.kimi xəstəliklərdə çox xeyirlidir. Təzə əriyin 100 qr-da 42, qurudulmuş əriyin isə 100 qr-da 232 kalori var. Adi əriyin 1-də 10 %-i, orta asiya sortu olan əriyin 1-nin isə 80%-i şəkərdir. Diabet xəstələri ərik yeyəyərkən diqqətli olmalıdırlar.
Pr.doktor Doğanayın araşdırmasına görə isə əlavə kimyəvi vasitələrdən istifadə etməyərək günəşdə qurudulmuş ərik; katarakta xəstəliyinin qarşısını alır.
Məlumatı hazırladı F. Rüstəmova