Əsrlərdir ki, Şərqdə yaşıl çay dəmləməsi; uzunömürlülük, sağlamlıq eliksiri kimi çay mərasimləri şəklində nəsildən nəsilə ötürülür.Müasir tədqiqatlar göstərir ki, yaşıl çayın tərkibində C, B, P, K, PP, A, D, E vitamiləri, ftor, sink, yod, mis, fosfor, kalsium və s. mikroelementlər var. Yaşıl çayın tərkibində vitamin “C”; sitrus meyvələrinin təkibində olandan daha çox % təşkil edir ki, “C” vitamini də antioksidant təsirinə, immun sistemin gücləndirməsinə görə infeksion xəstəliklərə davamlılığı artırır. Maddələr mübadiləsini artırır, yağların əriməsinə, xolesterinin azalmasına, ağır metalların orqanizmdən xaric olmasına, elektromaqnit şüalanmanın neytrallaşmasına yardım edir.
Məlumatı hazırladı: F. Rüstəmova[b][/b]