Ürək çatışmazlığı diaqnozu qoyulan insanlar ümumi sağlamlıqlarını qorumağa diqqət yetirməlidirlər. Düzgün qidalanma da bunlardan biridir. Bu, xəstəliyin inkişafını zamanla azaldaraq sağalma prosesini sürətləndirir.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, ürək çatışmazlığı problemindən əziyyət çəkən şəxslər yemək hazırlayarkən duzdan az və ya ümumiyyətlə istifadə etməməyə diqqət yetirməlidir. Gündəlik duz istehlakı 5 qramdan az olmalıdır. Cips, duzda qovrulmuş qoz-fındıq, turşular bu şəxslərin qida rasiyonundan çıxarılmalıdır.
İstehlak etmək üçün həmişə təzə məhsullar seçilməlidir. Qablaşdırılmış məhsullardan mümkün qədər az istifadə edin. Sistemli qidalanma, meyvə-tərəvəz istehlakı mühüm şərtdir. Həftədə iki dəfə balıq yeməyə çalışın. Tərkibində kalium olan qidaları istehlak etməyə üstünlük verin.
Çuğundur və nar qan durulaşdırıcı xüsusiyyətlərə malikdir. Bundan əlavə, onlar ürək-damar sistemi üçün vacib olan azot oksidinin istehsalını təmin edirlər.
Yeməklər arasında balanslı fasilə vermək və qəlyanaltıda meyvəyə üstünlük vermək lazımdır.
Hər hansı pəhriz saxlamaq üçünsə, mütləq həkimə müraciət edilməlidir.