Hibiskus çayı içməyin nə üçün faydalı olduğu sualına cavab verən mütəxəssislər qeyd edirlər: bu qırmızı bitki çayının bir sıra müsbət və yan təsirləri var.
“Medicina” xəbər verir ki, Qidalanma və Pəhriz Akademiyasının mütəxəssisi Roksana Ehsani hibiskusun ideal içki olduğunu bildirib.
“Təbii, turş və aromalı kofeinsiz hibiskus çayı gündəlik pəhrizdə ideal içkidir.
Tədqiqatda iştirakçılar altı həftə ərzində gündə üç dəfə hibiskus çayı içiblər. Təcrübə müddətində onların qan təzyiqinin 7,2 mm Hg azalması görülüb.
Bu çay immuniteti gücləndirən C vitamin, sərbəst radikalları neytrallaşdıran və orqanizmin hüceyrələrinə zərər verən və dərinin vaxtından əvvəl qocalmasına, ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına və iltihaba səbəb olan oksidləşdirici stressi azaltmağa kömək edən antioksidantlarla zəngindir”.
Mütəxəssis gündə təxminən iki stəkan içki içməyi məsləhət görür. O, həmçinin hibiskus çiçəklərindən təkcə çay hazırlamaq üçün deyil, həm də müxtəlif yeməklərə əlavə etmək üçün istifadə etməyi məsləhət görür.