Gül kələmi digər kələm növləri arasında ən faydalısıdır. Hazırda mövsümüdür və onu bacardıqca çox yeyin.
Saglamolun.az medicina.az-a istinadən bu kələmin hansı xəstəliklərdə faydalı olduğunu təqdim edir:
1. Bir stəkan çiy gül kələmi gündəlik C vitamini ehtiyacının yüzdə 50-ni, folat ehtiyacının yüzdə 14-nü, A vitamini ehtiyacının yüzdə 11-ni və pəhriz lifi ehtiyacının da yüzdə 9-nu təmin edir.
2. Qanda şəkərin səviyyəsini tənzimləməyə yardım edir.
3. Çox güclü antioksidantdir, xroniki xəstəliklərin və o cümlədən xərçəngin inkişafı riskini azaldır.
4. Xolesterinin aşağı düşməsinə kömək edir.
5. Kalium sayəsində ürəyin sağlamlığını qoruyur.
6. Liflərlə zəngin olan gül kələmi bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
7. Gül kələmi C vitamini ilə zəngindir. Bu vitamin damarların sağlamlığını qoruyur, damarları daha möhkəm və elastik edir.
8. Hər ay 3 dəfə gül kələmindən istifadə etmək sidik kisəsi xərçənginə tutulma riskini 40 faiz azaldır.
9. Ağciyər xərçəngindən qoruyur
10. Uşaqlar üçün çox faydalıdır.