Hazır alınan qatıqlar insanlarda xərçəng xəstəliyi yaradır.
Milli.Az xəbər verir ki, İstanbul Universiteti Tibb fakültəsinin Onkologiya bölümünün mütəxəssisi Yavuz Dizdar, son zamanlar artan xərçəng xəstəliyinin hazır alınan qatıqlarla birbaşa əlaqəsi olduğunu bildirib. Həkimin sözlərinə görə, təbii üsulla hazırlanan ev qatığını çox saxlamaq mümkün deyil, ancaq hazır alınan qatıqlar isə rəflərdə günlərlə qalsa belə dadında dəyişiklik olmur. Bu isə zərərin necə güclü olduğunu göstərir.
"Mən test etdim. Rəfdə saxlanılan qatığı həftələrlə üstdən yeməyə davam etsəniz nəisə baş vermir. Bir qidanın xarab olmaması, dadı bir tərəfə, kiflənməməsi belə tərkibindəki kimyəvi qatqıların nə qədər çox olmasını göstərir. Bunlar qatıq deyil", - deyə həkim vurğulayıb.
Dizdar belə növ qatıqların faydasının olmadığını bildirərək yeyildiyi təqdirdə bir çox xəstəliklərə yol aça biləcəyini ifadə edib. /medicina.az