Son illərdə populyarlaşan elektron siqaretlər ilə əlaqədar bir araşdırma aparıldı. Bu araşdırmalarda elektron siqaretlərdə istifadə edilən maddəni dadlandırmaq üçün istifadə edilən ətirləndirici maddələr, damarlara verdiyi zərərin fərqli nisbətlərdə olduğu təyin olundu. Buna görə mentol və darçın ətirləndiriciləri infarkt və iflic riskini artırır.
Son illərdə istifadəsi bir çox ölkədə yayılan elektron siqaretlərin zərəri tam olaraq aydın deyil. Bu cihazların yeni məşhurlaşmış olması, uzun dövrdəki təsirlərini anlamaqda qeyri-kafidir. Ancaq yeni bir araşdırmaya görə elektron siqaretlərdə istifadə edilən maddəyə dad verməsi üçün istifadə edilən ətirləndiricilər, bədənə təsirlərinin fərqli olduğu müəyyən edildi.
ABŞ-ın Stenford Universiteti elektron siqaretlərdə istifadə edilən ətirləndiriciləri araşdırdı. Gündəlik həyatda istehlak etdiyimiz fındıq, qəhvə, vanil, karamel və meyvə kimi qidaların az qala hamısının ətirləndirici kimi istifadə edildiyi elektron siqaretlərlə əlaqədar aparılan bir araşdırma, əsaslı məlumatların alındığı ilk işlərin arasında iştirak etdi.
Mövzuyla əlaqədar şərhlərdə olan araşdırmanın aparıcı şəxsi professor Cozef Vu, edilən işlərdə 6 fərqli ətirləndiricinin istifadə edildiyini ifadə edərək, bu aromaların hüceyrələrə zərər verdiyini müəyyən etdiklərini söylədi. Ətirləndiricilərin hüceyrələrlə qarşılıqlı təsiri nəticəsində hüceyrələrdə olan DNT-lərdə ziyan meydana gəldiyini ifadə edən Cozef Vu, bu cihazların siqaretə seçim edilə biləcək etibarlı bir məhsul olmadığını söylədi.