Son illərin ən məşhur məhsullarından biri də zəncəfildir. Bu dietik bitki həmçinin hind və Asiya mətbəxinin əvəzsiz tərkib hissəsidir. Ərslər boyu istifadə olunan zəncəfilin faydaları saymaqla bitmir.
Onu həm quru, həm təzə vəziyyətdə, həm kökünü, həm də toz şəklində yemək olar.
Ailehekimiklinikasi.az publika.az-a istinadən zəncəfilin faydalarını təqdim edir.
Zəncəfil ağrıları yüngülləşdirir. Xolesterinin səviyyəsini aşağı salır. Həzmetmə prosesini yaxşılaşdırır. Soyuqdəymənin birinci dərmanıdır. Bundan başqa zehnin fəaliyyətini gücləndirir, stress və depressiya ilə mübarizə aparır. Alsheymer xəstəliyinə tutulmamaqçün profilaktik məqsədlə istfadə olunur. Ürək bulanmanı sakitləşdirir. Hamiləlik vaxtı toksikozun qarşısını alır. Xərçənglə mübarizədə kimyaterapiyadan daha güclüdür.
Ürək damar xəstəlikləri ilə mübarizə aparır. Diabedli xəstələrin şəkər faizini normada saxlayır.
Amma unutmayın ki, zəncəfilin istifadəsində normanı aşmaq olmaz.