Klassik vegetarianlıq yalnız ət və balıq yeməkdən imtina etməkdir. Laktovegetarianlıqda süd və bal yemək olar. Yumurta, ət, balıq yemək olmaz. Ovo vegetarianlıqda süd, ət, balıq olmaz, yumurta və bal olar. Vaqanstvoda isə heç biri olmaz. Yalnız bitkilərlə qidalanırlar. Meyvə, tərəvəz və bitki olmasına baxmayaraq köbələk də yemək olar. Veqanların bir qrupu yalnız bişməmiş yəni çiy bitkilər yeyirlər. Bir hissəsi isə yalnız meyvə, tum və çərəzlər (qozalar) yeməyi məsləhət bilirlər. Səbəbi isə heyvanların qidalanma məqsədilə öldürülməsinin etik qaydalara uyğun olmamasıdır, canlı olmaqlarıdır. Əslində isə bütün bitkilər, köbələklər də canlıdırlar. Onlar da doğulurlar, çoxalırlar və ölürlər. Hansısa bir göyərtini kəsib doğramaqla, adicə əllərimizi yuyucu vasitələrlə yuduqla, bir tablet antibiotiklə 100 minlərlə dəridə və bağırsaqda yaşayan mikroorqanizmləri məhv edirik. 1 qr antibiotiklə bağırsaqlarda sağlamlığımıza və immun sistemimizə, həzmimizə cavabdeh olan mikroflora məhv olur. B12 vitamini heç bir bitkidə yoxdur. Hətta orta məktəb dərsliyində belə bitki zülallarının çətin həzm olunması haqqında yazılıb. Soya ilə zülalları əvəz etmək isə kişi orqanizmində hormonal dəyışiklik yaradır. Çünki onun tərkibində fitoestrogenlər var. Ən çox vegetarian olan dövlətlərdən Hindistanda orta ömür 62-63 ildir. Ət və yağlı balıq yeməyə üstünlük verən Skandinav ölkələrində isə orta ömür 70-75 ildir. Bitkilərin tərkibində ən çox karbohidrat var. Karbohidrat dietası isə tibbi nöqteyi nəzərdən düzgün deyil. Hamilə və uşaqlara isə vegetarianlıq qəti qadağandır.1 noyabr ümumdünya VEQAN günüdür! [/b][b]