Turşu suyu və bal ayrı-ayrılıqda bir çox sağlamlıq faydaları təqdim edərkən, birlikdə qəbul edildikdə təsiri artır. Bu təbii qarışım immunitet sistemini gücləndirir, həzmi dəstəkləyir və orqanizmə enerji verir.
Medicina.az xəbər verir ki, xüsusilə təbii fermentasiya yolu ilə hazırlanan turşu suyu sağlamlıq faydalarına görə son illərdə yenidən məşhurlaşıb.
Bununla belə, son vaxtlar diqqət çəkən yeni qarışım var: turşu suyuna bal əlavə etmək.
Mütəxəssislərin fikrincə, bu iki təbii məhsulun birləşməsi həm bədəni təmizləyir, həm də enerji verir.
Bal təbii antibakterial və antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində bədəni xəstəliklərdən qoruyur; Turşu suyu probiotik təsiri ilə bağırsaq florasını gücləndirir.
İkisi bir araya gəldikdə, immunitet sistemini tarazlaşdırmağa kömək edirlər.
Turşu şirəsində olan faydalı bakteriyalar həzm sisteminin daha sağlam işləməsinə kömək edir. Balın yumşaldıcı və bərpaedici təsiri mədəni sakitləşdirir.
Xüsusilə yeməkdən sonra bal əlavə edilmiş turşu suyu şişkinlik və həzmsizliyin qarşısını ala bilər.
İdmançılar arasında məşhurlaşan bu qarışım tərkibindəki minerallar sayəsində əzələ kramplarına yaxşı gəlir. Bal təbii şəkər tərkibi ilə sürətli enerji təmin edərkən, turşu suyu itirilmiş elektrolitləri əvəz edir.