Alimlərin fikrinə görə, sarımsaq damarların daralması və ateroskleroz zamanı çox yaxşı təsir edir.
Ateroskleroz ürək-damar sistemi xəstəliklərin, infarkt və insultun əsas səbəbi sayılır.
Həmçinin sarımsağın müntəzəm istehlakı arterial təzyiqi normaya salmağa kömək edir. Sarımsağın tərkibində olan bioloji aktiv maddələr qanı duruldur, damarları genişləndirir ki, bu da təzyiqin normallaşmasına kömək edir.
Mütəxəssislər bu məqsədlərlə sarımsaq cövhərini istifadə etməyə tövsiyə edir. Saglamolun.az bu cövhərin reseptini təqdim edir.
Cövhərin hazırlanması:
3 limon və 3 baş sarımsaq (orta ölçüdə) götürün. Sarımsağı təmizləyin. Sarımsaq və limonu (qabıqlı şəkildə) ətçəkən maşınında çəkin, üzərinə 1,5 l qaynanmış ilıq su tökün, 1 gün isti yerdə saxlayın, sonra süzün.
Cövhəri 1 x.q. olmaqla gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl qəbul edin.
Bu çovhəri uzun müddət ərzində istifadə etmək olar.