Vitamin B6 ümumi sağlamlığımız üçün vacibdir, çünki o, beyin funksiyasına, əhval-ruhiyyənin tənzimlənməsinə və güclü immunitet sisteminə kömək edir. Bədənimiz tərəfindən birbaşa istehsal oluna bilmədiyi üçün bu vitamin qida mənbələrindən alınmalıdır. Ət, taxıl və tərəvəz ümumi mənbələr olsa da, bəzi meyvələr də B6 vitamini qəbulumuzu artırmaq üçün vacibdir. B6 vitamini ilə zəngin olan bu ilk 6 meyvə B12 çatışmazlığının qarşısını almağa kömək edə bilər.
BANAN
B6 tərkibinə görə ən məşhur meyvə banandır. Orta ölçülü banan bizi 0,4 mq B6 vitamini ilə təmin edir ki, bu da tövsiyə olunan gündəlik qəbulun təxminən 20%-ni təşkil edir. Tərkibində kalium və lif olan banan enerji və həzm sağlamlığı üçün xeyirlidir.
AVOKADO
Avokado sağlam yağlarla zəngindir. Bir avokadonun yarısında təxminən 0,2 mq B6 vitamini var.
MANGO
Bir dilim manqoda təxminən 0,2 mq B6 vitamini var. Antioksidantlardan başqa, bu tropik meyvə A və C vitaminləri ilə zəngindir. Onlar dəri, immunitet sistemi və göz sağlamlığı üçün əladır, bu da onları vitamin B6 və digər əsas qida maddələrini artırmaq üçün çox yönlü seçim edir.
ANANAS
Ananas, insanın B6 vitamini səviyyəsini artıran dadlı və təravətləndirici qidadır. Bir stəkan ananas şirəsində təxminən 0,1 mq B6 vitamini var. O, həzmə kömək edən bromelainlə zəngindir və iltihab əleyhinə mükəmməl təsirə malikdir.
QARPIZ
B6 vitamini ilə zəngin olsa da, bir stəkan qarpız suyunda 0,1 mq B6 vitamini var.
Qarpız bədənin su ehtiyatını təmin etməklə bərabər və tərkibindəki B6 ilə beyin funksiyalarını və immunitet sağlamlığını dəstəkləyir.
PORTAĞAL
Portağal tərkibindəki C vitamini ilə tanınır və hər meyvəyə təxminən 0,1 mq B6 vitamini ehtiva edir. Gündəlik qəbulumuza portağal və ya portağal suyu əlavə etmək immunitetimizi artırmağa kömək edir, kollagen istehsalını dəstəkləyir və B6 vitamini səviyyələrimizə töhfə verərək iltihabı azaldır.
Mənbə: Ntv.com.tr