Minbir dərdə dərman olan yemişan sirkəsinin unikal faydaları var. Ancaq onun hazırlanma qaydası haqqında çox az adamın məlumatı var. Saglamolun.az yemişan sirkəsi haqqında vacib elementləri təqdim edir:
Yemişan meyvəsi antioksidant flavonoidlər və vitaminlərlə (xüsusilə C vitamini) zəngin meyvədir. Bu yolla immunitet sistemini gücləndirir, xərçəngə tutulma riskini azaldır və qocalmanı gecikdirir.
Ürək xəstəliklərindən, aterosklerozdan qorunmağa kömək edir, ürək sağlamlığının inkişafında rol oynayır.
Yemişan zəngin flavonoid quruluşu ilə tac damarlarını genişləndirərək qan dövranını daha rahat edir. Bu, ürək əzələsini daha çox oksigenlə təmin etməyə kömək edir, ürəyin yükünü yüngülləşdirir, ürək döyüntülərini tənzimləyir və infarkt riskini azaldır.
-Suyu təxminən 5 litr tuta bilən qaba, şüşəyə və ya bankaya qoyun.
-Yemişanları yaxşıca yuyun. Sonra artıq suyu boşaldın və qurudun.
-Artıq sudan təmizlənmiş yemişanları içi su ilə dolu qaba qoyun. Alma dilimləyin və əlavə edin.
-İçərisinə duz, şəkər və sirkə əlavə edib möhkəm bağlayın.
-Qarışığı yaxşıca çalxalayın, möhkəm bağlandığından əmin olun.
-Gün işığı olan otaqda, səhər və günorta arasında günəş işığı altında, digər saatlarda isə günəş işığından uzaq, sərin və quru bir mühitdə mayalanmasına icazə verin.
-Sirkəniz təxminən 10 günlük fermentasiyadan sonra hazır olacaq.
-Mayalanmış yemişan sirkənizi süzgəcdən istifadə edərək süzün.
-Gün işığından uzaq, sərin və quru yerdə saxlayaraq istədiyiniz kimi istehlak edə bilərsiniz.