Pomidor daha tez-tez yeməyə dəyər ola biləcək ümumi tərəvəzdir.
Pomidor əla dadı və şirəliliyi ilə yanaşı (demək olar ki, 95 faizi sudan ibarətdir) orqanizmə müsbət təsir göstərə bilən vitamin və qida maddələrinin əsl anbarıdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, pomidorda olan likopen, xlorogen turşu və naringenin kimi antioksidantlar onları nəinki rəngarəng və canlı edir, həm də bədənimizi zərərli ultrabənövşəyi şüalardan effektiv şəkildə qoruyur. Bu, pomidoru gündəlik rasionunuza daxil etmək üçün başqa yaxşı səbəb verir.
Pomidorun tərkibindəki C vitamininin zənginliyi şübhəsiz diqqətəlayiqdir. Gündə yalnız bir pomidor, sağlam immunitet sistemini qorumaq və toxumaların böyüməsini və sağalmasını təşviq etmək üçün vacib olan gündəlik C vitamini ehtiyacınızın dörddə birini təmin edə bilər. Bu, vegetarianlar və veganlar üçün xüsusilə vacibdir, onlar üçün bitki mənşəli qidalardan kifayət qədər dəmir almaq həmişə asan deyil. Pomidor bu vacib elementin udulmasına kömək edir.
Pomidor həm də əla lif mənbəyidir. Orta hesabla bir pomidor bədəni təxminən 1,5 qram liflə təmin edir. Həll olunmayan lif həzm sistemini dəstəkləyir və qəbizlik problemləri üçün xüsusilə faydalı ola bilər, həll olunan lif isə karbohidratların daha yavaş udulmasına kömək edir və qan şəkərinin sabit səviyyəsini saxlamağa kömək edir.
Pomidorda olan kalium bədəndəki suyun səviyyəsini tənzimləməkdə və qan təzyiqinə nəzarət etməkdə əsas rol oynayır. Bununla belə, tədbiri xatırlamaq vacibdir, çünki həddindən artıq kalium, xüsusilə böyrək problemləri olan və ya müəyyən dərmanlar qəbul edən insanlar üçün sağlamlıq üçün mənfi təsir göstərə bilər. Beləliklə, pomidor yalnız dadlı yemək deyil, həm də ümumi sağlamlığı qorumağa kömək edən əsl bioloji aktiv məhsuldur.