Alimlərin araşdırmalarına görə mikrodalğalı soba qidanı molekulyar toxunma yolu ilə qızdırır və bu molekulyar səviyyədə təsir qidanın yararlığını 97% məhv edir. Qidadakı vitaminləri, mikroelementləri, fitonutrientləri (bitki tərkibli müalicəvi birləşmələr) məhv edir. Ət mikrodalğalı sobada qızdirilarkən d-nitrozo dietanolamin əmələ gəlik ki, bunun da kanseroagent olması çoxdan məlumdur. Süddəki və dənli bitkidəki zülalları da kanseroagentə çevirir. Ərzaqın kimyəvi tərkibini dəyişir, HƏZM SİSTEMİNƏ, BƏDƏNİN ÖZÜNÜ QORUMA FUNKSİYASINA DAĞIDICI TƏSİR GÖSTƏRİR, QANDA XƏRCƏNG HÜCEYRƏLƏRİNİN ARTMASINA TƏKAN VERİR. MÜMKÜN QƏDƏR GÜNDƏLİK HƏYATIMIZDA, MƏTBƏXİMİZDƏ MİKRODALĞALI SOBADAN AZ İSTİFADƏ EDƏK VƏ YA ƏGƏR MÜMKÜNSƏ HEÇ İSTİFADƏ ETMƏYƏK.
Məlumatı hazırladı: F. Rüstəmova