Qanda şəkəri sürətlə aşağı salan məhsul açıqlanıb. Məlum olub ki, noxud qanda şəkərin sürətlə azalmasına kömək edir.
Milli.Az Lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə xarici mütəxəssislər bildirib.
Məhsulun bu xüsusiyyətinin yüksək miqdarda protein və liflə əlaqəli olduğu qeyd olunur. Mütəxəssislərə görə, lif bədən tərəfindən karbohidratların mənimsənilməsini yavaşladır, nəticədə qlükoza daxil olmaqla daha yavaş parçalanır və tez bir zamanda yığılmağa vaxt tapmır.
Xüsusilə, gündəlik olaraq noxud, noxudlu qidalar buğda əsaslı yeməyi əvəz etsə, altı həftə ərzində qanda şəkər səviyyəsini əhəmiyyətli dərəcədə azaltmaq olar.