Sağlamlığımıza bir çox müsbət təsir göstərəcək qidalardan bir də zeytundur.
Gündəlik istehlak edilməsi tövsiyə edilən 10 zeytunun verdiyi heyrətamiz faydaları gözardı etmək olmaz. Zeytun sağlamlığımız üçün çox vacib olan bir qidadır və müntəzəm istehlak edildikdə bir çox faydası vardır.
Zeytun Aralıq dənizi mətbəxinin vazkeçilməz ləzzətlərindən biridir. Bununla belə, bu, yalnız dadına görə deyil, həm də təmin etdiyi bir çox faydaya görə vacibdir. Əvvəla, zeytun doymamış yağ turşuları ilə çox zəngindir. Xüsusilə ürək sağlamlığı üçün faydalı olan bu yağ turşuları pis xolesterini aşağı salaraq ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmağa kömək edir. Bundan əlavə, antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə aparır.
Zeytun sağlam qidalanmada çox mühüm yeri olan bir qidadır. Eyni zamanda tərkibindəki lif sayəsində həzm sistemini tənzimləyir və toxluq hissi verir.
Araşdırmalar göstərir ki, müntəzəm zeytun istehlakı xərçəng riskini azaldır. Zeytun həmçinin dəri sağlamlığını qoruyur, sümüklərin inkişafına kömək edir və beyin funksiyalarını dəstəkləyir. İltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində iltihabı azaldan da təsir göstərir.
Gündə 10 zeytun istehlakı bədənin ehtiyac duyduğu sağlam yağları almasını təmin edir və ümumiyyətlə bədən sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Ancaq hər qidada olduğu kimi zeytun istehlakında da balanslı və orta ölçülü olmaq vacibdir. Gündəlik qidalanma rejiminə zeytun əlavə etmək, həddi aşmadan, sağlam həyat üçün əhəmiyyətli bir addım olacaq.
modern.az