Uzun illər ürəyi və qan damarlarını qoruyacaq sarımsaq və limon dəmləməsi yaxşı vasitədir.
Tromboz çox məkrli və təhlükəli xəstəlikdir. Oturaq həyat tərzinə və qidalanmaya üstünlük versəniz, onu əldə etmək asandır. Qanın laxtalanmasının pozulması da xəstəliyə səbəb ola bilər.
“Medicina” xəbər verir ki, tromboz kimi bir narahatlıqdan qaçmaq istəyirsinizsə, qidada bitki yağlarına, yəni kətan toxumu, zeytun, günəbaxan üstünlük verin. Soğan, çuğundur, qovun, qarpız, uzun müddət bişmiş yulaf əzməsi, sarımsaq yemək də məsləhətdir.
Atalarımız bir çox xəstəlikləri indiki dərman preparatları olmadan müalicə edə bildilər. Onlar yalnız təbii vasitələrdən istifadə edirdilər. Trombozun qarşısının alınması kimi xidmət edəcək bir çox xalq reseptləri var.
Sarımsaq serotonin istehsalını təşviq edir, bədəndən parazitləri çıxarır, immunitet sistemini gücləndirir, xolesterini aşağı salır və qan axını yaxşılaşdırır. Limon C vitamininin, həmçinin kalsium, dəmir, natrium, sink, manqan və flavonoidlərin qiymətli mənbəyidir. Bu sitrus bədxassəli hüceyrələrin böyüməsini maneə törədir, viruslarla mübarizə aparır, həzm sistemini normallaşdırır. Eləcə də ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldır.
Sağlam bir qarışıq hazırlamaq üçün bir limonun suyunu sıxın, üzərinə 7 diş doğranmış sarımsaqdan gruel əlavə edin və 300 ml araq tökün. 14 gün qaranlıq yerdə tincture çıxarın. Maye vaxtaşırı çalxalanmalıdır. Yeməkdən əvvəl gündə 3 dəfə 5 damcı qəbul edin, 1 xörək qaşığı suda və ya süddə həll edin.
Aygün Musayeva