Qara sarımsaq adi sarımsağın bir ay boyu fermentlənməsindən əldə edilir.Adi sarımsağı bir ay nəm və xüsusi şəraitdə saxlanılmaqlala əldə edilən sarımsağın inanılmaz faydaları var.Qara sarımsaqdan Avstraliya,Avropa,Yaponiya və Amerika ölkələrində qara sarımdaqdan daha çox istifadə edilir.
* Fermentləmə zamanı əldə edilən sarımsağın tərkibindəki maddələr orqanizmi xərçəng xəstəliyinə qarşı ikiqat daha artıq qoruyur.
* Qara sarımsaq qanda xolesterolun miqdarını daha çox aşağı salır.
* Qara sarımsağın tərkibində ikiqat artıq antioksidant var.
* Qara sarımsağın tərkibindəki antifunqal,antiseptik,antiviral,antioksidant və antibakterial təsir normal sarımsaqdakından qat-qat artıq olur.
* Qara sarımsaq xroniki xəstəlikər,qan dövranı xəstəliklri zamanı,Alsheymerə qarşı güclü təsirə malikdir.
* Qara sarımsağın dadı qurumuş sarımsağın dadına çox oxşayır,bir az şirin və tüstü dadına malik olur.
* Qara sarımsaq ağ sarımsaqdan fərqli olaraq ağızda qoxu əmələ gətirmir.