Bal olduqca faydalı və müalicəvi məhsuldur.
Balın güclü iltihab, virus və mikrob əleyinə təsiri var. Lakin baldan fayda almaq üçün onu düzgün istehlak etmək lazımdır.
Saglamolun.az sizə balın istehlakı ilə bağlı olan 5 ən yayılmış səhv haqqında məlumat təqdim edir.
1. Balı acqarına yemək olmaz. Bu mədəni qıcıqlandırır, insulinin kəskin şəkildə qalxmasına səbəb olur.
2. Balı digər məhsullarla qarışdırmaq, sıyıq, kəsmik və s. qidalara əlavə etmək olmaz. Balı digər məhsullardan ayrı yemək lazımdır.
3. Balı qaşıqla deyil, suda həll edib qəbul etmək ən faydalı sayılır.
4. Gün ərzində çox bal yemək olmaz, 2-3 çay qaşığı kifayətdir.
5. Balı qızdırmaq, qaynar suya salmaq olmaz. Bu halda bal orqanizmə toksin kimi təsir edir.