Ənginar meyvələri çiçək şəklində və boyu 1,5 metrə qədə, A və C vitaminləri, kalsium, kalium, dəmir, manqan və fosfor mineralları baxımından olduqca zəngin olan bir bitkidir.
Ənginar qaraciyərin müalicəsində istifadə olunan təbii vasitələrdən biridir. O qaraciyəri qoruyur və bu orqanda olan xəstəliklərin daha tez sağalmasını təmin edir. Ənginar eyni zamanda böyrək və bağırsaqların nizamlı işləməsinə kömək edir və hətta böyrəkdə olan daşların düşməsinə yardım edir, həzmi asanlaşdırır, sidikqovucudur. Qandakı şəkər nisbətini nizamlayır, xolesterolu aşağı salır, orqanizmin müqavimətini gücləndirir, zehni yorğunluğu aradan qaldırır. Qadınlarda süd vəzi, uşaqlıq boynu, kişilərdə prostat xərçənginin profilaktika edən həm ərzaq, həm də dərman bitkisidir Ürəyi və damar sağlamlığını qorumaqda da təsirlidir. Hüceyrələrin erkən ölməsinin qarşısını alaraq yaşlanmanı ləngidir. Sarılıq və revmatizm xəstəliklərinə çox faydalıdır. İshalı kəsir, tər qoxusunu aradan qaldırır, iştahı artırır. Vətəni Aralıq dənizi sahili ölkələri hesab edilən Ənginar; son dərəcə faydalı və qiymətli bir qidadır. Digər tərəvəzlərdən fərqli olaraq 100 qr-da cəmi 45 kalori olan, vitamin və mineral baxımından da son dərəcə zəngin bir tərəvəzdir.[/b][b]