Qırmızı şərab və şokolad tərkibindəki restavrol adlı təbii kimyəvi maddələr sayəsində saysız-hesabsız üstünlüklərə malikdir.
Ailehekimiklinikasi.az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, alimlər restavrolun xüsusi bitkilərdən əldə edilir. Araşdırmalar göstərir ki, restavrolun əsas mənbəyi qırmızı şərab, çiy kako və qara giləmeyvələr hesab olunur.
“BMC Cell Biology” jurnalında dərc edilən araşdırma resveratrolun hüceyrələri cavanlaşdırmaq üçün istifadə oluna biləcəyini sübut edir.Bu maddənin hərəkətindən sonra hüceyrələr təkcə gəncləşməklə qalmır, həm də daha aktiv hala gəlir.
Resveratrol çox mərhələli karsinogenez prosesini müxtəlif mərhələlərdə bloklaşdırır: şişlərin yaranması və inkişafı.
Odur ki, gündə bir neçə dilim tünd şokolad və bir qədəh qırmızı şərabdan özünü məhrum etməyə dəyməz. Resveratrolun bütün müsbət təsirlərini hiss edəcəksiniz!