Hindistanda yetişən bir sıra ədviyyatlar müalicəvi özəlliklərə sahibdir. Buraya zəncəfil, sarıkök, türmerik, mixək və s. aiddir.
Qədim hind tibbinin ən faydalı içkisi minlərlə dərdin dəvasındır.
Publika.az həmin çayın reseptini təqdim edir. Xatırladaq ki, bu içki onlarla xərçəng növünün qarşısını alır. Alsheymer, şüur zəifliyi kimi xəstəliklərdən qoruyur.
Bu içkini hazırlamaq üçün yarım çay qaşığı zəncəfil, yarım çay qaşığı mixək, yarım çay qaşığı darçın, 1 çimdik sarıkök, 1 stəkan su, yarım stəkan süd, 1 çimdik də hil lazımdır. Bir az da təbii bal olsa, lap yerinə düşər.
Bütün ədviyyatları 1 stəkan qaynar su ilə qarışdırın. Üstünə yarım stəkan isti süd əlavə edin. Çay ilıq olanda ona bir az bal əlavə edib için. Hazır içkini gün ərzində içmək tövsiyə olunur. Bu çay xərçəngdən əlavə infarkt və insultun da qarşısını alır.