Son zamanlar hər kəsin sevimli qidası halına gəlmiş krepləri səhər yeməyi kimi və günorta desert kimi yemək olar. Bu ləzzətli kreplərin evdə hazırlanması qaydasını təqdim edirik.
Lazım olan məhsullar:
Yumurta - 2 ədəd
Süd - 1 stəkan
Un - 1 stəkan
Vanil - 1 paket
Toz şəkər - 1,5 çay fincanı
Hazırlanması:
- Bütün lazım olan məhsulları bir qaba yerləşdirib mikserlə qarışdırın.
- Krepləri hazırlayacağınız tavanı seçərkən teflon tava olmasına diqqət edin.
- Tavanı azacıq yağlayın.
- Alınan kütlədən çömçə vasitəsilə bir çömçə qədərində krep tavasına tökün.
- İki tərəfi də qızaracaq şəkildə bişirin. Qabdakı kütlə bitənə qədər bu prosesi davam etdirin.
- Hazır kreplərin üzərinə mürəbbə, şokolad sousu, fındık əzməsi, meyvə və ya zövqünüzə görə əlavələr qoya bilərsiniz.