Moruqdan mürəbbə və ya kompot bişirdikdə saplaqlar adətən atılır. Lakin bu çox böyük səhvdir.
Moruğun saplaqları moruq qədər xeyirlidir. Bu saplaqların tərkibində giləmeyvədə olan bütün faydalı maddələr mövcuddur. Ailehekimiklinikasi.az saglamolun.az-a istinadən xəbər verir ki, bu səbəbdən saplaqları atmayın, onları qurudun və soyuq fəsillərdə faydalı dəmləmələr və çaylar hazırlayın.
1 ç.q. moruq saplağını 1 fincan isti suda dəmləyin və ətirli, faydalı, müalicəvi çaydan zövq alın. Moruq saplaqlarından hazırlanmış çayın müalicəvi xüsusiyyətləri:
- soyuqdəymə zamanı çox faydalıdır
- iltihabları azaldır
- immun sistemini möhkəmləndirir
- baş ağrısını müalicə edir
- tərkibində olan antioksidantlara görə orqanizmi cavanlaşdırır
- orqanizmdən ziyanlı maddələri xaric edir.