Dünya müxtəlif mədəniyyət və adət-ənənələrin birgə mövcud olduğu yerdir. Bu müxtəliflik yemək mədəniyyətində də özünü göstərir. Bəzi yerlərdə tez-tez istehlak edilən yeməklər bəzi yerlərdə qadağan oluna bilər. Bu qadağalar dini, mədəni və ya sağlamlıq səbəbləri ilə bağlı ola bilər.
Bakıvaxtı.az xarici mediaya istinadən, dünyanın müxtəlif yerlərində qadağan olunmuş qidaları təqdim edir
Sakatat güveç
Klassik Şotlandiya yeməyi olan, sakatat güveç kimi də tanınan "haggis" qoyun qaraciyərinin kommersiyalaşdırılmasının qarşısını almaq üçün 1971-ci ildə ABŞ-da qadağan edilib.
Soya sousu
Dünyada yetişdirilən soya lobyasının 82%-inin genini dəyişdirərək istehsal edilən soya sousunun kanserogen təsir göstərə biləcəyi düşünülür. Bu səbəbdən, Rusiya, Lüksemburq, Macarıstan, Avstriya və Basta Bay kimi ölkələrda istehlakı qadağandır.
Saqqız
Sinqapurda saqqız çeynəmək və satmaq qadağandır. Saqqız çeynəməyə və kommersiya məqsədləri üçün saqqız saxlamağa görə cərimə 1000-100.000 dollar arasında dəyişir.
Sürpriz yumurta
Xüsusilə uşaqların tez-tez istehlak etdiyi sürpriz yumurtalar 1938-ci ildə ABŞ-da qadağan edilib. Səbəb məhsulun tərkibində istifadəyə yararsız maddələrin olmasıdır. İçindəki kiçik oyuncaqlar belə təhlükə yarada bilər.
Fugu balığı
Sianiddən daha zəhərli olduğu deyilən və heç bir antidotu olmayan tetrodotoksin maddəsinə görə fuqu balığının Avropa İttifaqına üzv ölkələrdə istehlakı qadağan edilib.
Ay Tac