Bu yabanı bitki geniş müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir. Onun müxtəlif adları var - "ayı soğanı", "ayı sarımsağı", "çöl sarımsağı".
Ayı sarımsağı karotin, C vitamini, fol turşusu, fitonsidlər, əfir yağları ilə zəngindir.
Bildirir ki, ayı sarımsağının bu kimi faydalı xüsusiyyətləri var:
qanın tərkibini yaxşılaşdırır
bağırsaqlara antiseptik təsir edir - burada yaşayan ziyanlı mikroorqanizmləri öldürür
həzm proseslərini və iştahanı yaxşılaşdırır
damarlarda xolesterolun yığılmasının qarşısını alır
ağız mikroflorasını yaxşılaşdırır
ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, təzyiqi normallaşdırır
sinir sistemini möhkəmləndirir
cinsi gücü artırır
orqanizmdə iltihabı azaldır, revmatizm zamanı faydalıdır
qurdları öldürür
avitaminozun qarşısını alır, immuniteti möhkəmləndirir.