Oruc tutanların uzun müddət tox qalması üçün bir sıra qida məhsulları tövsiyə edilib.
Globalinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Türkiyəli məşhur qidalanma üzrə mütəxəssis Canan Karatay danışıb.
O qeyd edib ki, düzgün yeməklər seçmək vacibdir.
Canan Karatay imsakda həm beyin, həm də bədən üçün faydalı olan yumurta yeməyi tövsiyə edib:
“Yumurtanın doyurucu xüsusiyyəti sizi uzun müddət aclıqdan qoruyacaq. Təbii, işlənməmiş qidalara üstünlük vermək lazımdır. İftar və imsak zamanı bol su içmək, şəkərli və qazlı içkilərdən uzaq durmaq önəmlidir”.
Mütəxəssis bildirib ki, imsakda yalnız kənd yumurtasından istifadə edilməlidir:
“Kənd yağı, zeytun, turp və göyərti də tövsiyə olunur”.