Yaşıl çayın müntəzəm istehlakı yaşlı insanların beyində ağ maddənin daha az zədələnməsinə səbəb olur.
Yapon alimləri tərəfindən aparılan araşdırmada 65 yaşdan yuxarı 8766 insan iştirak edib. İstehlak olunan yaşıl çayın miqdarına dair məlumatlar beyin həcmini və ağ maddəni qiymətləndirən MRT müayinələrinin nəticələri ilə müqayisə edilib. Nəticələr “Science of Food” jurnalında dərc olunub.
200 mililitr olan 3 stəkan yaşıl çay içmək ağ maddənin zərəri üç faiz azaldır. Gündə 7-8 fincan isə zərəri altı faizə salır.
Yapon alimləri yaşıl çayın Alzheimer və ya demensiya kimi ciddi xəstəliklərin riskini azaltdığını da bildirir.
Yaşıl çayda qəhvədən daha az kofein var deyə, bu da normal qan təzyiqini saxlamaq üçün daha faydalıdır, deyə elm adamları vurğulayır.