Xərçəngin riskini azaldan məhsulların arasında pomidor birinci yerləşdədir.
Araşdırmalar göstərib ki, onun tərkibində olan likopin maddəsi həqiqətən xərçəng və ürək-damar sistemi xəstəliklərinin inkişafından qoruya bilər.
Saglamolun.az xəbər verir ki, pomidor həmçinin arıqlamağa da kömək edir. Bu məqsədlə diyetoloqlar arıqlamaq istəyən insanlara pomidordan hazırlanmış smuziləri tövisyə edir. Belə ki, tanınmış rusiyalı diyetoloq Marqarita Korolyova Komsomolskaya Pravda-ya müsahibədə çox faydalı smuzi reseptini təqdim edib.
3 orta ölçüdə "ətli" pomidor, 1 çimdik sarıkök götürülür. Pomidorun qabığı soyulur, blenderdən keçirilir, sarıkök əlavə olunur, qarışdırılır. Bu qarışığı hər gün yeməkdən 1 saat sonra içmək lazımdır.
Nəzərə almaq lazımdır ki, bəzi xəstəliklər zamanı pomidor şirəsini içmək olmaz. Bu xəstəliklər arasında: mədə xorası, xolesistit və pankreatit (öd kisəsi və mədə altı vəzi iltihabı), öd daşı və böyrək daşı xəstəliyi, böyrək və sidik kisəsinin iltihablar.