Kakao bağırsaq xərçəngindən qoruyur.
Bu, aparılan son araşdırmalar zamanı məlum olub.
Həmçinin məlumatda bildirilib ki, kakaodan istifadə beyin, ürək funksiyalarını yaxşılaşdırır. Mütəmadi istifadə edilərsə şəkərli diabet riskini də azaldır.
İspaniyada yerləşən Qida və Texnologiya İnstitutu mütəxəssisləri bunu siçanlar üzərində sınaqdan çıxarıblar. Belə ki kakao tozu ilə qidalanan və qidalanmayan siçanlar üzərində təcrübələr aparılıb. Bir qrup siçana 12 həftə ərzində kakao verilib. Digər qrupa heç verilməyib.
İlk dörd həftənin sonunda siçanlarda bağırsaq xərçənginin ilk əlamətləri müşahidə edilib.
Digər qismdə isə analiz göstəricilərinin daha az olduğu meydana çıxıb.